Lite annat..

Publicerat: 2011-06-30 @ 19:36:53

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag har intresse för Endurosporten. Våran son Adam tävlar runt om i landet både högt och lågt. På fredag 1 Juli är det något väldigt stort och spännande på gång i Halmstad nämligen Extrem Enduro Sm.
 Det är bara dom allra bästa förarna i Sverge som får vara med. Och så  får 10 st andra förare vara med på ett så kallat wildcard (jag  tror att det stavas så). På så vis kom Adam med. Starten är kl 17.00 . Och det bästa är att det visas i TV ! Har tyvärr inte koll på vilken kanal det går på men den som är intresserad hittar nog rätt.

 Dom har byggt upp en bana med bara extremprov på Torget i Halmstad,troligtvis har dom väl stängt av halva stan kan jag tänka mig. Kolla på denna länk så förstår ni. http://www.youtube.com/watch?v=TOQy33465v0 Spännande ska det iallafall bli.


Hästar

Publicerat: 2011-06-29 @ 16:30:48


Jag gillar verkligen mina hästar i denna storlek, annars har jag respekt för riktiga hästar. Och har aldrig vågat på att rida. Jag kommer ihåg när Zara våran dotter skulle gå på ridskolan och jag hade lovat att följa med. Hästarna var så stora och lilla Zara skulle rida på dom. Men det gick bra trots allt.

Så jag håller mig till betonghästar dom kan jag hantera. Med lite lack kan man få vilken färg som helst. T ex vit med svarta prickar precis som pippis häst.

Närbild

Publicerat: 2011-06-27 @ 14:19:05

Blommorna i närbild.
Om några dagar så tror jag att blommorna har kommit till rätta i sin nya miljö och kommer att sprida en härlig doft.

Färdig

Publicerat: 2011-06-27 @ 14:15:53

Äntligen är min loppis stol färdig!
Jag är så nöjd så jag ska göra en till och ställa i träddungen vid infarten till vår baksida.
Där har stefan satt upp solenergilampor så det har blivit en liten myshörna. Så det kanske glädjer någon som går förbi och ser detta myspys.

Midsommar...

Publicerat: 2011-06-24 @ 22:40:43


Dagen började med en liten sovmorgon. Stefan och Adam åkte till Endurobanan i Norrahammar för lite träning.
Jag och Zara fixade lite här hemma med att duka och skala en stor kastrull med potatis. Vid 13 tiden hade vi bestämt att käka lite sill, tillsammans med släkten. Vid 15 tiden var det samling vid Lovsjös festplats,där var det dans runt midsommarstången och lotteristånd. Även jag hade ett bord, men då med mina saker jag gjutit i betong. Vilket gick som smör i solsken, roligt! Efteråt vankades det kaffe och farmors hemmagjorda jordgubbstårta, mums! Kvällen avslutades med grillning och mycket skratt, ett härligt avslut på en lyckad midsommar dag. God natt på er alla och hoppas ni haft en fin midsommar!

Pion

Publicerat: 2011-06-22 @ 15:34:25


Det här är nog den vackraste blomma jag vet förutom tulpan.
När vi bodde i vårt gammla hus så hade jag 2  buskar som blommade så fint. Jag ska nog ta mej en tur till  Axamo blommsterträdgård en dag och kolla på buskar. Och har jag tur så är den lilla butiken bredvid öppen. Har ni inte varit där så tycker jag att det är dags att göra ett besök,butiken heter "Lantligt, inredning & kläder".

Rörig dag...

Publicerat: 2011-06-20 @ 20:29:30
Idag har jag hunnit med en hel del; dagen startade med att skjutsa sonen Adam till hans 1:a arbetsdag på Elextrolux, sen raka vägen till käkkirurgen vid åtta tiden där Zara den mellersta dottern skulle vara för en efterkontroll. Hon tog bort 2 visdomd tänder iförra  veckan som urartade så illa att hon blev inlagd ett par dagar senare. Med inflamation i munnen, svullnad ner i halsen så hon fick lite svårt att andas. Där på öronavdelningen fick hon antibiotika 3 gånnger dagligen i 4 dagar, suck. Nog om det.

Sen en liten sväng till jobbet och hälsade på, alltid lika trevligt. Vidare till äldsta dottern Nina som behövde barnvakt till Felicia och Louise. Hann stanna en liten stund sen fick Zara ta över för jag hade en tid till sjukgymnasten som jag trodde var kl 13,men det var ju vid 11 tiden. Stress!

Jag hämtade Zara hos Nina och var så hungrig att jag mådde illa, åt en tråkig hamburgare. Visst mättade den men inte mycket mer. Tur att man inte äter sådan mat allt för ofta.
Ja, sen visste jag att kylskåpet måster fyllas på. Vidare till City Gross, tur att det inte var så mycket med folk.
Äntligen kunde vi åka hemåt, jag var helt slut. Plockade in maten vi handlade och sedan dök jag i sängen och sov i 1 1/2 timma, det var så skönt.

Tack Zara som lagade kvällsmaten idag,pasta gratäng med kyckling. Väldigt gott!

Läs en bok..

Publicerat: 2011-06-19 @ 10:08:27
 Regn är så tråkigt men samtidigt bra. För då behöver man inte få dåligt samvete om man lägger sig i sängen och läser den där boken som är så bra. Just nu läser jag Maria Jungstedts bok som heter "Den farliga leken". Jag har läst hennes tidigare böcker och gillar dom verkligen. Hon skriver så att man kommer in i handlingen snabbt och sen är det svårt att släppa boken. jag kan verkligen rekomendera hennes böcker.

En anna bok som jag just läst ut är "Sarahs Nyckel" av Tatiana de Rosnay.
Den handlar om en 10-årig flicka som gömmer sin bror i en garderob strax innan familjen arresteras av den franska polisen i den beryktade hopsamlingen av judiska familjer  år 1942. Läs den !

Filmen ska jag hyra och se en annan regning dag.

Besök

Publicerat: 2011-06-16 @ 19:18:53
Idag har jag haft fint besök nämligen min goda vän Anki och hennes man ifrån Tibro. Vi lärde känna varandra när vi började högstadiet 1976 ( om jag inte minns fel). Vi har många roliga och tråkiga minnen ihop. Tyvärr träffas vi inte så ofta men när vi väl gör det känns det som vi såg igår. Hon är så lätt att prata med och en god lyssnare.
 Just nu går vi igenom ungefär samma sak, väntan på att få våra ländryggar iordningställda.
 Och det roliga är att vi har samma intressen nämligen Betong. Mer än halva stunden idag har vi nog bara pratat om olika projekt man kan gör i betong och det fanns det många:)
 Hoppas det inte dröjer för länge tills nästa gång. Då får vi nog planera in en övernattning och ett nattdopp i Lovsjön.
Ha det så gott!

Fina fönster

Publicerat: 2011-06-15 @ 13:26:29


Lycka är att få sina fönster putsade av proffs.
Jag kan varm rekomendera " Välstädat i Karlskrona", företaget har just startat och annonserade i Jönköpingsposten. Ringde och kollade om dom åkte ända till Jönköping på uppdrag och var inga problem.
Och det bästa var att dom var här redan efter 1 vecka. Jag tror att jag ringde 4 fösterputsare här i stan,men alla hade jättemycket att göra.
Deras hemsida är: www.valstadat.se
Sitter här nu och tittar genom dom fina köksfönstren ut mot Lovsjön.

Fjärilar

Publicerat: 2011-06-15 @ 09:30:37


Jag gillar mina ljuslycktor med söta fjärilar.
Endast 1 kvar!

Citat

Publicerat: 2011-06-13 @ 09:40:24

Här får ni ett citat ifrån Pias Idèskåp

" Dammtussarna under sängen är bara änglarnas små tofflor!

Lite allmänt

Publicerat: 2011-06-13 @ 09:31:44
Ja, då var det måndag igen. Fattar inte vad tiden tar vägen,inte undra på att alla är så stressade.Mycket som ska vara klart innan folk ska gå på semester.Pappershögarna på skrivborden ska helst vara borta så det är rent och snyggt när man dom kommer tillbaka. Fast det är klart det ligger säkert nya papper och väntar på att tas hand om:)
Därför är det skönt att arbeta i vården för där rullar det på hela tiden,inget som läggs på hög.

Igår gjorde Adam,stefan och grannen Pär iordning bryggan hos oss,så nu kan man gå och ta sig ett morgondopp.
Jag servade dom med fika och grillade hamburgare till kvällen. Tror att jag ligger på plus nu,bra att veta om jag skulle vilja ha hjälp med något,t ex röra lite betong:)

Må så gott!

mailknappen

Publicerat: 2011-06-11 @ 11:28:37
Min mailknapp har inte riktigt fungerat för alla. Men nu tack vare Tant Kim, som har gjort min blogg, fungrera det för alla genom att ev kopiera mailadressen till din mejl. Så nu är det bara att skicka mejl så det står härliga till ;)

Skolavslutning

Publicerat: 2011-06-10 @ 20:50:37


Kyrkefalla kyrka i Tibro församling.Kyrkan är ifrån 1839.

Idag hade jag äran att få följa med Felicias (mitt barnbarn) på hennes skolavslutning i Kristina kyrka i Jönköping.
Det är så härligt att se och höra alla barn sjunga sina sommarvisor. Alla är så glada och finklädda. Och det bästa är att få sjunga Den blomster tid nu kommer och Idas sommarvisa.
 Då är det sommar!
Jag tog några kort i kyrkan, men tyvärr så blev dom inte bra. Så då visar jag en bild på min skolavslutnings kyrka. Den ligger så ståtlig på en kulle när man kommer in i Tibro ifrån Hjo hållet.
Här komfimerades jag också. Ja, jag kommer ifrån Tibro. Och är fortfarande en västgöte, ibland.


Regn

Publicerat: 2011-06-09 @ 13:11:20


Hittade denna ljuvliga bild på nätet kunde inte motstå den.
Här ser man hur regndropparna rinner av bladen och ner i jorden. Kretsloppet är i full gång:)
Idag skulle man väl passa på och börja måla stolen som jag köpte på loppis. Men känslan finns inte där idag och då brukar det inte bli bra. Så jag hoppar över det.

 Idag har jag varit hos sjukgymnasten och fått lite behandling. Jag känner mig alltid så avslappnad när jag varit där, men tyvärr varar det inte så länge.
Ha det så gott!

Solen

Publicerat: 2011-06-07 @ 07:52:56


Ja, man behöver inte säga så mycket med denna bild.
Hela vinter så pratade man om att resa bort för att få lite sol och värme. Och nu när den är här letar man skugga,konstigt vi blir aldrig nöjda. Jag älskar solen att få känna att den kryper in i skinnet och så får man ju lite färg på köpet. och det bästa är ju att det är ju gratis:)

Rabarberbladsfat

Publicerat: 2011-06-06 @ 20:01:22


Jag är så nöjd med att ett enkelt blad kan blir så här fina fat att pryda trädgården eller trappan med.
Alla fat har sin egen stil och form.

Bränning

Publicerat: 2011-06-03 @ 18:47:31


Här ligger rabarberbladsfaten på bränning!
Resultatet kommer om några dag.

Rosor

Publicerat: 2011-06-03 @ 18:44:08Rosor i olika storlekar.
Stor ros 20 cm i diameter,6 cm hög. 45 kr
Mellan 7 cm i diameter,3 cm hög. 30 kr
Liten 3 cm i diameter,3 cm hög. 10 kr
Jag målande 2 mellan stora rosor med vanlig blank snickerifärg,dom fick en härlig lyster.

Sommar

Publicerat: 2011-06-02 @ 10:10:33


Juni månad då ska det vara sommar.Då passar denna sommarblomma perfekt.
Fast många kallar den för ogräs,men jag tycker att den är så gullig.
Vet tyvärr inte vad den heter:(
Igår kväll var det ljuvligt,vi grillade med goda vänner (våra goa gamla grannar).
Ungdomarna var nere vid sjön och fiskade lite,tyvärr ingen napp. Senare på kvällen åkte dom lite fyrhjuling och kom tillbaka med ett stort leende på läpparna. Tror att dom gillade att åka med Adam.