Äpple..

Publicerat: 2011-09-30 @ 13:56:12


Bra start på helgen!
Äpplemuffins med smuldeg..
Kan det bli bättre och till kvällen blir det grillat.

Ibland så blir jag riktigt sugen på att öppna ett litet mysigt lantcafè,men så vaknar man upp och inser att tiden kanske inte räcker till:( Men vad vore livet utan drömmar. Det går väl inte en dag utan man tänker på att vilja göra något annat än det man gör idag. Då är det så skönt att brygga lite kaffe och ta den där nybakade kakan och drömma bort lite och när kaffet är slut så är man tillbaka i verkligheten igen. Det är ju tur att man kan fika ofta,eller hur?
Ha en skön helg för det ska jag ha:)

Nybakat..

Publicerat: 2011-09-28 @ 11:04:18


Igår kväll skulle vi äta potatissallad och kyckling och kände att nybakat bröd skulle passa fint till. Och då drog jag igång ett brödbak som blev helt ok. Mjukt och fluffigt med lite olja,flingslat och lite kryddor,mums.
Ps. potatissallads burken kommer ju naturligtvis till användning igen,ja ni förstår nog vad jag menar:)Ds

Hjärta..

Publicerat: 2011-09-25 @ 12:46:31


Här får ni en bild på Servetten som jag väntade på. Visst var det värt att vänta vid brevlådan på denna leverans. Jag har lite projekt på gång så jag återkommer så får ni se var denna servett hamnade.
Ha en bra söndag!

Servetter..

Publicerat: 2011-09-23 @ 11:06:08

Idag ska jag vänta vid brevlådan.
 Jag ska få ett brev med en servett, ja ni läste rätt,en servett. Med ett speciellt tryck. Jag ska samla lite enstaka servetter så jag har på lager. Måste ha lite lättare pyssel hemma inför min operation som jag hoppas blir av i November.
 Jag tänkte börja med decoupage, det ser så roligt ut. Och man kan limma fast servetter på nästan allt (har jag läst) t ex tändsticksaskar,trälådor och plastburkar mm.Jag ska testa att limma på några färdiga betongsaker.
Har ni någon ensam servett som bara ligger där. Då kan du maila eller skriva en kommentar, så tar jag kontakt med dig:)

Grattis!

Publicerat: 2011-09-19 @ 09:51:44


Idag fyller våran Rasmus 9 År!
Grattis hoppas du får en härlig dag!

Ängelleverans..

Publicerat: 2011-09-19 @ 09:43:37

En ljuvlig ängel! Dessa gjuter jag i en form ifrån panduro. Lite svåra att få ur formen,men med lite tålamod så går det rätt så bra.  Du kan få en egen ängel för 75 kr.
Idag är det Ängelleverans!
Undra vart dom ska få landa någonstans...

Tack!

Publicerat: 2011-09-14 @ 11:48:17

Jag har nog skrivit det innan, men vill säga det igen. Tack, för att ni tycker om mina grejor som jag gjuter. Det ger mig mer inspiration att hitta nya formar att gjuta i. Just nu har jag satt nya adventljusstakar ( som jag kallar dom) på bränning, jag hoppas jag kan skicka iväg det som är beställt på fredag.

Adventljusstaken gör jag med både värmeljushållar och kronsljushållare. Och för att piffa upp den lite sätter jag ett band runt varje hållare. Och banden kan man ju variera efter vilken årstid det är. Snart blir det röda band

Det är bara att maila om ni finner intresse av det jag gör.

Marschallhållare

Publicerat: 2011-09-10 @ 20:54:04


Jag ville ha en annorlunda marschallhåller och den fixade jag själv, i betong så klart.
Den är 12 cm hög och 20 cm bred ( eller heter det diameter?)


Jag kommer att göra några stycken med olika färger på mosaiken. Stenarna på denna behållare har royalblå färg.Det syns inte riktigt så bra på kortet,men jag kan säga att det ser lite exklusivt ut.
Och det bästa är att det inte finns någon risk att den blåser omkull.


Så här såg det ut när jag tände marschallen när det började bli mörkt ute.
Mysigt tycker jag.

Bordet ska få ny färg..

Publicerat: 2011-09-07 @ 14:47:31


Jag har 2 st likandana små bord som jag köpte på loppis för ca 2-3 år sedan. Tycker nu att det är dags att dom ska få lite färg på sig, dom ser lite matta och torra ut. Jag var på målarnas färg och köpte vitt färg så imorgon börjar förvandlingen. Det är alltid lika spännande när man ska börja med något nytt. Ibland behövs det så lite att man ska känna sig nöjd.

Väntans tider..

Publicerat: 2011-09-07 @ 09:19:54
Vad tiden går långsamt när man väntar på något. Väntar på mina värmeljushållare så jag kan göra färdig en beställning jag fått. Adventljusstakarna har blivit populära, det är kul:) . Hade passat bra att kunna göra dom idag nu när det regnar. Jag får hitta på något annat att göra idag t ex ta fram den nya Ikea katalogen som kom häromdagen. Vi hörs

Kantareller

Publicerat: 2011-09-04 @ 17:34:53


Jag och stefan skulle bara åka en liten sväng,men det var så skönt att gå i skogen så det tog någon timma extra.
Men vad gjorde det när vi hittade dessa guldklimpar lite här och där.


Morfars gamla kärl kom väl till pass.
Till vardags så står detta kärl på en pall i köket och bara finns till. Adam, våran son tycker inte om när jag ställer fram gamla saker, det ska vara nytt,säger han.  Det har nog med åldern att göra,jag ska påminna honom när han blir lika gammal som mej . Fast då är jag ju nästan 80 och då kommer jag väl inte ihåg det,suck.

Kakor

Publicerat: 2011-09-01 @ 20:11:23


Idag kom lusten att baka kaka. Hallongrottor med hemmagjord drottningssylt.
 Jag får döpa om dom till drottningsgrottor, låter lite konstigt men väldigt goda,mums.